Wydawnictwo Nowej Ery
BOK: +48 739 200 932
Seksowne szparagi pieczone na czosnku z rozmarynem

Ten prosty przepis pomoże ci poczuć się silną, zmysłową, pewną siebie, seksowną i gotową na romans w czasie sabatu Beltane, ale będą także pyszną przekąską w każdy inny dzień.

Składniki:

  • ½ kg świeżych szparagów w całości,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 zmielony ząbek czosnku,
  • ¼ łyżeczki soli,
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu.

szparaginoweZacznij od całych świeżych szparagów, całkowicie umytych i wysuszonych. Umieść je na środku średniej wielkości kawałka folii aluminiowej, stawiając łodygi do góry w szeregu obok siebie, tak aby wszystkie czubki były skierowane w tę samą stronę. Zwróć uwagę na to, jak szparagi imitują kształt falliczny różdżki z ostro zakończoną szyszką, magicznego przyrządu związanego z Dionizosem, bogiem lasu, przyjemności, pożądania i wina oraz manifestującego boską męskość w jednej z jej najbardziej lubieżnych postaci. Połóż trochę masła na górze szparagów, posyp czosnkiem, rozprowadzając go równomiernie na wszystkich szparagach. Dopraw solą. Połóż gałązkę świeżego rozmarynu na górze szparagów, a robiąc to, wyobraź sobie, że składasz pocałunek na ustach kogoś, kto jest ci szczególnie bliski. Teraz złóż brzegi folii tak, aby szparagi zostały całkowicie zakryte, potem połóż całe zawiniątko na grillu na około 10 minut. Kiedy szparagi się pieką, pomyśl o symbolicznym wzrastaniu boskiej siły zarówno na kwitnącej ziemi, jak i w twoim wnętrzu.



 

 

Więcej przepisów i sposobów na celebrowanie sabatu Beltane znajdziesz w książce „Beltane”:

Beltane_3D