Jesienią, gdy więcej czasu możemy spędzić w kuchni, zmieniamy sposób przygotowania potraw, dłużej je gotujemy, pieczemy i dusimy. W jesiennym menu zgodnym z Pięcioma Przemianami dominują gęste, zawiesiste zupy, warzywa podawane na ciepło, sałatki z kaszami i warzywami strączkowymi.
Aby zrównoważyć jesienną energię yin, należy spożywać produkty o smaku ostrym, czyli między innymi białe warzywa: korzeń pietruszki i selera, por, cebulę, kalafior czy kapustę, zaś dla wzmocnienia organizmu i rozgrzania go, z umiarem doprawiać potrawy imbirem, czosnkiem lub chili. Jesienią nie możemy zapomnieć o robieniu zapasów i przygotowaniu przetworów z warzyw i owoców, aby móc się cieszyć ich walorami zimą.
Zupa brokułowa z kurkami, zupa cebulowa z kaszą jaglaną, sałatka z fasoli i jarmużu, kotlety z grzybów leśnych z sosem żurawinowym to tylko niektóre z pysznych, zdrowych i zrównoważonych posiłków, które przyrządzisz z tą wyjątkową publikacją. Wszystkie przepisy zawarte w książce są wegetariańskie, sezonowe, a większość także bezglutenowa.
Wykorzystaj bogactwo jesieni z kuchnią Pięciu Przemian!
O serii W kuchni Pięciu Przemian przeczytasz na stronie: www.wkuchnipieciuprzemian.pl
Zobacz opinie o poprzednich tomach serii: http://wkuchnipieciuprzemian.pl/przepisy/media/
Przewidywany termin premiery: 23 września 2013 r.
Dane techniczne:
Autor: Anna Czelej
Ilość stron: 232
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Szczegóły: 99 kolorowych fotografii
Format: A5
ISBN: 978-83-63965-06-8
Cena: 34,90 zł zVAT
Patronat medialny: