Organiczne owoce i warzywa, świeżo wyciskane soki, bezsolna dieta, oryginalny program detoksykacji oraz wzmacnianie komórek odpowiednią suplementacją – oto wyjątkowa kuracja leczenia raka znana od 1929 roku! Terapia Gersona w naturalny sposób wspomaga prawidłową pracę narządów i wzmacnia odporność organizmu, nie wywołując przy tym skutków ubocznych. Od ponad 80 lat ten oryginalny program diety antyrakowej pomaga ludziom na całym świecie leczyć raka i inne choroby diagnozowane jako przewlekłe lub nieuleczalne.
Kim był Max Gerson?
Dr Max Gerson wyleczył kilkuset pacjentów i aż do śmierci udoskonalał swoją terapię. Zmarł w 1959 roku, mając 78 lat. Jednym z jego ostatnich sławnych pacjentów był prof. Albert Schweitzer, lekarz-misjonarz i filozof. Kiedy Schweitzer miał 75 lat, Gerson wyleczył go z cukrzycy typu 2. Wystarczyło zaledwie sześć tygodni stosowania kuracji, aby pacjent całkowicie wyzdrowiał i mógł powrócić do Lambaréné w Gabonie, który stanowił wtedy część Francuskiej Afryki Równikowej. Prof. Schweitzer opiekował się tysiącami pacjentów w Afryce, w 1952 roku otrzymał Pokojową Nagrodę Nobla i jeszcze jako dziewięćdziesięciolatek pozostawał aktywny zawodowo. Dzięki temu, że wyleczył się z cukrzycy, dożył 93. roku życia.
„Uważam Gersona za jednego z największych geniuszy w historii medycyny”
– Albert Schweitzer, laureat Nagrody Nobla
Dlaczego to działa?
Opracowany przez dr. Gersona program terapeutyczny pomaga pokonać niemal każdą chorobę i jest znacznie lepszy od chemioterapii nowotworów. Dla przykładu, ogólny odsetek remisji wśród osób poddających się chemioterapii wynosi średnio 12% (7% w przypadku nowotworów okrężnicy i 1% w przypadku nowotworów trzustki), gdy choroba zostaje wykryta we wczesnym lub pośrednim etapie rozwoju. Odsetek remisji wśród osób stosujących Terapię Gersona wynosi natomiast średnio 42%, wliczając w to również pacjentów w stanie terminalnym.
Co więcej, wpływ programu dietetycznego stosowanego w Terapii Gersona jest trwały, przez co daje on pewniejsze rezultaty niż wszystkie inne znane nam terapie, takie jak cytotoksykologia (chemioterapia), immunologia, farmakologia, rentgenologia (radioterapia) i inne standardowe procedury stosowane w medycynie konwencjonalnej. Celem Terapii Gersona jest bowiem regeneracja wszystkich najważniejszych narządów.
Najważniejszym elementem Terapii Gersona jest dieta oparta na niskotłuszczowych i niesolonych produktach spożywczych. Dostarcza ona komórkom organizmu łatwo przyswajalnych substancji odżywczych, pobudzających naturalne mechanizmy obronne układu odpornościowego. Terapia Gersona oferuje idealny sposób odżywiania.
Na czym polega Terapia Gersona?
Podczas kuracji:
– Wypijasz dziennie ok. 13 szklanek soku ze świeżych, organicznych owoców i warzyw.
– Ograniczasz do minimum sól w swojej diecie i suplementujesz potas, który wzmacnia osłabione komórki organizmu.
– Ograniczasz spożycie tłuszczu (możesz stosować tłoczony na zimno, nierafinowany olej lniany jako dodatek do sałatek i zup), bo to w nim magazynują się chorobotwórcze toksyny.
– Nie spożywasz mięsa (białka), by wzmocnić odporność.
– Ograniczasz spożycie nabiału (dozwolone są beztłuszczowa maślanka i jogurt – w niewielkich ilościach, jako baza do sosów do sałatek).
– Jesz dużo warzyw i owoców bogatych w antyoksydanty, witaminy i cenne minerały: w formie sałatek, zapiekanek, zup i deserów.
– Nie jesz rafinowanej żywności, takiej jak biały cukier, mąka pszenna itp. – zamiast tego możesz używać naturalnych słodzików (np. cukier trzcinowy) i jeść pyszny, znany od tysięcy lat chleb esseńki lub chleb z mąki żytniej.
– Oczyszczasz organizm z nagromadzonych w nim toksyn, dzięki specjalnie opracowanemu programowi detoksykacji.
– Przyjmujesz naturalne enzymy trzustkowe, witaminę B12 i inne wzmacniające i naturalne suplementy.