Wydawnictwo Nowej Ery
BOK: +48 739 200 932
HUMMUS Z BIAŁEJ FASOLI

Macie ochotę na coś  smacznego? Co powiecie na wyjątkowy smak białej fasoli w połączeniu z rukolą?

HUMMUS Z BIAŁEJ FASOLI
8 porcji / bezglutenowe
Rukola ma tak wspaniały ostry posmak, że ten hummus jest idealnie pikantny nawet bez dodatku soku z cytryny. Hummus domowej roboty ma wielką przewagę smakową nad tym ze sklepowej półki, a jego przyrządzenie zajmuje zaledwie 5 minut. Powiem szczerze, że z czystym sercem polecam zrobić go już teraz, byś miał coś smacznego do przekąszenia.
Czas przygotowania: 5 min.
360 g ugotowanej białej fasoli lub fasola z puszki, odcedzona i opłukana
30 g rukoli
3 łyżki stołowe tahini
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
2 łyżki stołowe wody
½ łyżeczki soli morskiej
Wszystkie składniki umieść w robocie kuchennym i ucieraj do uzyskania jednolitej masy. Możesz zredukować ilość oliwy lub zwiększyć ilość wody, by osiągnąć pożądaną konsystencję.

Opracowano na podstawie książki Zielona kuchnia 24/7 autorstwa Jessiki Nadel.

Zielona kuchnia